Auto Servis Vrećo | Beograd | Zemun

Priprema automobila za prolećnu sezonu

Priprema automobila za prolećnu sezonu

Priprema automobila: Po završeku zime treba proveriti posledice zimskih uslova na vašim kolima i spremiti ih za prolećnu sezonu.

Šta sve treba proveriti na kolima po završetku zime i početku prolećne sezone

Važno je da na automobilu imate odgovarajuće gume za vožnju u toplijim usovima, treba temeljno sa svih strana oprati automobil da bi se sprečilo truljenje i obavezno proveriti akumulator i nivoe svih tečnosti u vozilu. Ukoliko planirate duži put obavezno prekontrolišite kočnice, stanje šasije i upravljački sistem.

Priprema automobila
Priprema automobila za prolećnu sezonu

Budite spremni: Šta proveriti?

Vožnja po rupama i lošim putevima mogla je tokom zime da ošteti sistem za upravljanje i vešanje, a to direktno utiče na ispravnost auta i bezbednost u saobraćaju.

Treba prekontrolisati glavu upravljača, viljuške, upravljački zglob, spone, letve volana, sistem za vešanje, amortizere, stabilizator, kočnice…Ispravno vešanje, odnosno trap vozila spada u najvažnije komponete za siguran i bezbedan rad automobila. Jedan od znakova da je neispravan je neravnomerni gazeći sloj gume.

Priprema automobila za prolećnu sezonu

Ukoliko vas interesuje cena za ovu uslugu pripremite podatke o vašem vozilu i pošaljite upit na mail ili okrenite broj telefona

Za još aktuelnosti o automobilima kliknite ovde